Op kot vlak bij de Paardenmarkt en vandaag examen? Speciale regeling is mogelijk

De UAntwerpen en de AP Hogeschool nemen maatregelen voor de studenten die vlak bij de Paardenmarkt op kot zitten. Zo wordt er psychologische opvang voorzien en kunnen studenten die vandaag examen hebben, een regeling op maat aanvragen. 

Vlak bij de plaats van de explosie op de Paardenmarkt in Antwerpen zijn er campussen van de universiteit Antwerpen en de AP Hogeschool. In de buurt zitten dan ook veel studenten op kot.  

UAntwerpen

"Enkele tientallen studenten hebben de nacht niet op hun kot kunnen doorbrengen", zegt Peter Demeyer van de Universiteit Antwerpen. "Die hebben ook hun studiemateriaal niet kunnen meenemen. Het is logisch dat die studenten vandaag geen examen moeten doen. Ze kunnen contact opnemen met de faculteit, we gaan dan individueel op zoek naar een oplossing. Mondelinge examens kunnen we makkelijk verschuiven naar morgen of overmorgen, schriftelijke examens zullen we verschuiven naar het einde van de examenperiode."

"We hebben geen weet van studenten onder de slachtoffers. Wel hebben we een aantal vragen gehad van studenten die in shock waren, bij hen waren bv. ramen gesneuveld. Ze moesten dan op vraag van de politie hun kot verlaten. De studenten hebben ten slotte allemaal onderdak gevonden thuis, bij hun ouders of bij andere studenten en buurtbewoners."

AP Hogeschool

Ook de AP Hogeschool zoekt oplossingen op maat voor de studenten die vandaag examens hebben. Ze voorziet ook psychologische opvang op de campussen. Twee studenten kunnen voorlopig ook niet terug naar hun koten. "Van één student is zijn kot beschadigd en van een andere student ligt zijn of haar kot binnen de perimeter", zegt Marijke De Bie. "Voor hen hebben we specifieke opvang."

Studenten van de UAntwerpen nemen best contact op met communicatie@uantwerpen.be of met hun faculteit zelf. Studenten van de AP Hogeschool nemen best contact op met communicatie@AP.be

Meest gelezen