(c) Copyright 2018, dpa (www.dpa.de). Alle Rechte vorbehalten

Duitse schoolbus rijdt in op winkelpand: 43 kinderen gewond

In het Duitse stadje Eberbach, in de deelstaat Baden-Württemberg is een schoolbus in de gevel van een winkelpand gereden, dat meldt een woordvoerster van de politie van Mannheim. Bij  het ongeval zijn 48 mensen gewond geraakt, onder wie 43 kinderen. Tien zijn met ernstige verwondingen naar verschillende ziekenhuizen gebracht. De oorzaak van het ongeval is nog onbekend. 

In de Duitse deelstaat Baden-Württemberg, in het stadje Eberbach, raakte een schoolbus om een nog onbekende reden van de rijweg. In de bus zaten 48 mensen, onder wie 43 kinderen. Tien inzittenden zijn met ernstige verwondingen naar verschillende ziekenhuizen in de buurt gebracht. Vijf tot zes kinderen zijn er slecht aan toe.

(c) Copyright 2018, dpa (www.dpa.de). Alle Rechte vorbehalten

De schoolbus raakte van de rijweg en botste, vermoedelijk zonder te remmen, tegen meerdere auto's. De bus kwam uiteindelijk frontaal tot stilstand tegen de gevel van een winkelpand.

De voorkant van de schoolbus werd ernstig beschadigd, maar de chauffeur van de bus raakte enkel lichtgewond. Hij wordt momenteel verhoord door de politie. De schoolbus brengt elke ochtend kinderen uit de buurt naar Eberbach. Voor de ouders en ongedeerde kinderen is in Eberbach een verzamelplaats ingericht. 

(c) Copyright 2018, dpa (www.dpa.de). Alle Rechte vorbehalten

Meest gelezen