Ook Japanse staatstelevisie zendt per ongeluk raketalarm voor Noord-Korea uit

De Japanse openbare omroep heeft per ongeluk een waarschuwing uitgestuurd om burgers te alarmeren voor de lancering van een Noord-Koreaanse raket. De openbare omroep heeft het alarm enkele minuten later wel kunnen corrigeren. Het incident gebeurt daags na een gelijkaardig vals alarm op Hawaï.

De staatstelevisie in Japan heeft foutief een waarschuwing uitgestuurd om de burgers te alarmeren voor de lancering van een Noord-Koreaanse raket. Op de mobiele nieuwssites, maar ook op Twitter werden de burgers aangespoord om zo snel mogelijk een schuilplaats te zoeken. Gelukkig kon de foutieve waarschuwing al enkele minuten later gecorrigeerd worden. 

"Noord-Korea lijkt een raket afgevuurd te hebben"

"Noord-Korea lijkt een raket afgevuurd te hebben", meldde de staatstelevisie. "De overheid vraagt: Zoek onderdak in gebouwen en kelders."

De flits was een vergissing. Het spijt ons heel erg

Japanse openbare omroep

De Japanse openbare omroep zei dat het vals alarm kwam door een menselijke fout. De omroep verwijderde al na enkele minuten de tekstwaarschuwingen en twitterberichten. De omoep publiceerde een correctie en verontschuldigde zich verschillende keren, via alle mogelijke kanalen."De flits was een vergissing", zei de staatstelevisie. "Het spijt ons heel erg." 

Enkele dagen na vals alarm Hawaï

Het Japanse valse alarm kwam slechts enkele dagen nadat ook Hawaï een foutieve waarschuwing van een Noord-Koreaanse raketaanval naar alle burgers had gestuurd, waardoor er paniek ontstond.

De spanning in Japan over de Noord-Koreaanse raketproeven is toegenomen omdat de raketten steeds dichter bij de Japanse kust vliegen. De staatstelevisie en andere Japanse media waarschuwen de burgers over elke rakettest. Daarnaast stuurt de overheid ook noodberichten uit als de Noord-Koreaanse raketten over Japan vliegen.

Meest gelezen