Ouders naar rechter tegen hoofddoekenverbod in 2 scholen in Maasmechelen

De ouders van 11 leerlingen in 2 scholen in Maasmechelen stappen naar de rechter om het hoofddoekenverbod aan te vechten.

Hun kinderen gingen naar school op de Nikola Tesla Middenschool en op GO! MAXwell, waar levensbeschouwelijke tekens zoals hoofddoeken niet meer zijn toegelaten. Dat verbod is in 2013 ingevoerd in alle gemeenschapsscholen. Denis Vonckers, directeur van scholengroep 14 waartoe de scholen behoren, is verbaasd. "We hebben er met de kinderen veel over gesproken en we hadden niet de indruk dat ze aan het popelen waren om de hoofddoek te dragen." De directeur vermoedt dat het vooral de ouders waren die dat wilden om principiële redenen. "Daarna is er geen probleem meer geweest, de kinderen dragen bij ons geen hoofddoeken en er zijn voor de rest ook weinig of geen problemen in de school", aldus directeur Vonckers.

Intussen zijn van de 11 kinderen al 3 afgestudeerd of naar een andere school gegaan. Vrijdag wordt de klacht behandeld bij een burgerlijke rechtbank.

Meest gelezen