Video player inladen...
AFP or licensors

Politie in Californië vindt 12 vastgebonden en uitgehongerde broers en zussen

In een huis in het plaatsje Perris in de Amerikaanse staat Californië heeft de politie twaalf broers en zussen aangetroffen die vastgebonden, uitgehongerd en verwaarloosd waren. Hun ouders zitten in de cel voor foltering. Het was een dertiende slachtoffer, een meisje van zeventien jaar, dat alarm had geslagen. Zij wist te ontsnappen uit de woning.

Een dertiende kind kon ontsnappen en de hulpdiensten bellen via een mobiele telefoon die in huis lag. Het gaat om een meisje van 17 maar ze is zo fel vermagerd dat ze leek op een kind van 10.  "Ze vertelde dat haar twaalf broers en zussen vastgehouden werden in het huis van hun ouders".

Ze zei ook dat sommigen met "kettingen en hangsloten" waren vastgebonden. De politie nam contact op met David Turpin (57) en zijn vrouw Louise (49) Verschillende kinderen werden teruggevonden vastgeketend aan hun bed in het donker. Er hing een doordringende geur.

De politie geloofde aanvankelijk dat de twaalf "ondervoede en zeer vuile" personen minderjarigen waren. Maar al snel realiseerden ze dat er zeven volwassenen bij waren, van 18 tot 29 jaar. Zes van de dertien slachtoffers waren kinderen. De jongste was amper twee jaar.

AFP or licensors

Meest gelezen