Premier Michel wenst u een gelukkig nieuwjaar, via Facebook

Onze economie is nog nooit zo dynamisch geweest, onze sociale bescherming nog nooit zo solide en ons land nog nooit zo sterk. Dat stelt premier Charles Michel (MR) in een Facebook-post waarin hij u allen een gelukkig nieuwjaar wenst. Het is de tweede keer dat de premier zich via Facebook rechtstreeks tot de burger richt.

Begin dit jaar bediende Michel zich een eerste keer van Facebook in een poging om de Soedan-rel rond staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) te bedwingen. Deze keer straalt zijn boodschap optimisme uit: "Jobs, jobs, jobs: het werk gaat voort!", luidt het. De premier maakt een bilan op van het beleid van zijn regering en blikt vooruit.

Hij geeft enkele voorbeelden die moeten benadrukken hoe goed zijn regering bezig is: het overheidstekort is verkleind, er zijn 176.500 jobs gecreëerd, de lagere lonen zijn erop vooruitgegaan, de leeflonen zijn verhoogd en de werkloosheidskosten zijn gedaald.

"Op alle belangrijkste vergelijkingspunten heeft ons land zijn aantrekkings­kracht en de plaats die het verdient op het Europese en internationale toneel herwonnen. Daar moeten we trots op zijn en dit moet ons aanzetten om onze inspanningen nog fors op te voeren", aldus Michel. Nu de economie in de lift zit, moet we het hervormigsproces versnellen, vindt hij. "Het DNA van de regering is gericht op het consolideren en boosten van de jobcreatie", luidt het nog.

Geen enkele onwaarheid of polemiek zal ons van ons parcours doen afwijken

Premier Charles Michel (MR)

De premier heeft het terloops ook nog over het asiel- en migratiebeleid, dat volgens hem goed zit. Hij bevestigt nog eens dat de repatriëringen naar Soedan opgeschort blijven tot een onderzoek duidelijk maakt wat er is misgegaan.

Hij is vast beraden. "Het werk wordt voortgezet. We hebben nog meer dan 400 dagen om actie te ondernemen. We gaan onze inspanningen nog opvoeren. Ik zal niemand anders de timing of de agenda van de regering laten bepalen. Geen enkele onwaarheid of polemiek zal ons van ons parcours doen afwijken."

Meest gelezen