Saudi-Arabië aanvaardt beheersoverdracht Grote Moskee Brussel aan ons land

België kan het beheer over de Grote Moskee van Brussel van Saudi-Arabië overnemen. Dat heeft minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) bekendgemaakt na een onderhoud in Brussel met zijn Saudische collega Adel Aljubeir.

"Er is een akkoord dat bepaalt dat België het beheer van de Grote Moskee overneemt en dat toevertrouwt aan een lokale moslimvereniging", zegt Reynders. Volgens Reynders wordt dat allicht de moslimexecutieve en moet dat nog verder worden uitgewerkt door de ministers van Binnenlandse Zaken en Justitie.

De Saudische minister bevestigde dat. "We werken samen met de Belgische regering opdat alles transparant verloopt, met het oog op tolerantie en integratie", zei Adal Al-Jubeir.

"Op het vlak van financiering moet er totale transparantie zijn", zei Reynders nog. "Er is een voorafgaand akkoord van België voor zo'n financiering nodig." 

Meest gelezen