Archieffoto: Dieudonné (2012).

Slachtoffers gechoqueerd door brief Franse komiek Dieudonné aan Abdeslam

De omstreden Franse komiek Dieudonné heeft een brief geschreven aan terreurverdachte Salah Abdeslam. Dieudonné zou hem graag ontmoeten om de "geestestoestand" van Abdeslam te begrijpen. De slachtoffers van de aanslagen van Abdeslam reageren gechoqueerd.

Salah Abdeslam was betrokken bij de aanslagen in Parijs op 13 november 2015. In maart 2016 werd hij opgepakt en sindsdien zit hij in de gevangenis. De Franse krant Le Parisien meldt dat de omstreden Franse komiek Dieudonné in oktober een brief stuurde naar Abdeslam. 

Dieudonné wil hem ontmoeten, omdat hij aan een boek werkt met de titel "Hoe kunnen we de aanslagen in Frankrijk stoppen?" Hij wil begrijpen wat Abdeslam tot zijn actie heeft aangezet. In zijn brief schreef Dieudonné: "Door met u in gesprek te gaan, hopen we beter de diepe revolte te begrijpen die in u huist en waarvoor de samenleving doof blijft."

Slachtoffers zijn gechoqueerd

Volgens advocate Géraldine Berger-Stenger, die slachtoffers van de aanslagen vertegenwoordigt, zijn de slachtoffers gechoqueerd. Zij willen dat Abdeslam rechtstreeks aan hen uitleg geeft. Een andere advocaat zei tegen AFP: "Het is een voorwendsel om de verantwoordelijkheid voor de terreuraanslagen door te schuiven naar de samenleving."

Volgens een van de advocaten heeft de onderzoeksrechter zich verzet tegen een ontmoeting tussen Dieudonné en Abdeslam.  

Meest gelezen