2018 Invision

Timothée Chalamet ("Call me by your name") doneert salaris van film van Woody Allen aan Time's Up

Timothée Chalamet gaat het geld dat hij verdiende door in een film van Woody Allen mee te spelen aan Time's Up en 2 andere goede doelen doneren. De acteur bekend van "Call me by your name" wil naar eigen zeggen geen winst scheppen uit hun samenwerking omdat de regisseur ooit zijn dochter zou hebben misbruikt.

"Tot nu toe heb ik projecten gekozen vanuit het perspectief van een jonge acteur die probeert in de voetsporen te stappen van meer ervaren acteurs die ik bewonder, maar ik leer dat een goede rol niet het enige criterium is om een rol te aanvaarden."

Met die woorden maakt Chalamet op Instagram bekend dat hij zijn salaris dat hij verdiende door in de film "A rainy day in New York" van Woody Allen mee te spelen aan 3 goede doelen schenkt die elk op zich tegen seksueel misbruik strijden. Het gaat om het fonds van Time's Up, RAINN (Rape, Abuse & Incest National Network) en het LGBT Community Centre in New York.

Chalamet is vooral bekend van zijn rol in "Call me by your name" van Luca Guadagnino. Daarin speelt hij een adolescent die zich tijdens een reis in Italië in een liefdesavontuur met een oudere man stort.

Dylan Farrow

De opnames van "A rainy day in New York" dateren van afgelopen zomer en de film moet nog verschijnen. Toch neemt de jonge Amerikaanse acteur nu al afstand van het project. Dat doet hij omdat Allen zijn eigen dochter Dylan Farrow ooit seksueel zou hebben misbruikt, al zegt hij dat niet met zoveel woorden.

Allen heeft die aanklacht altijd ontkend en hij is nooit formeel aangeklaagd. Hij beweert dat het om een verzinsel van zijn voormalige partner Mia Farrow gaat. Vorige week kwamen de beschuldigingen weer bovendrijven toen Dylan Farrow aan de affaire herinnerde met een serie tweets.

"Ik wil geen winst scheppen uit mijn bijdrage aan "A rainy day in New York", besluit Chalamet. "Ik wil het waard zijn om schouder aan schouder te staan met de moedige artiesten die vechten zodat alle mensen het respect en de waardigheid krijgen die ze verdienen."

Meest gelezen