Vandalen vernielen Chirolokalen in Halle

Vandalen hebben afgelopen weekend de ramen ingegooid van de Chirolokalen op Stroppen in Halle. De Chiroleiding heeft een klacht ingediend bij de politie. Maar de herstelling zullen ze wellicht zelf moeten betalen.

"Jepla, Chiro Halle heeft weer eens pech!" Zo begint het bericht van de leiding op de Facebook-pagina van Chiro Halle. "Toen ik zondagmiddag aankwam, zag ik dat praktisch alle ramen waren stukgeslagen", vertelt leider Raf Matthys. "Verderop vond ik stokken en bakstenen. Daarmee hebben de vandalen hun vernielingen aangericht." We hebben meteen alles opgeruimd voor de veiligheid van de kinderen en ook de politie gewaarschuwd.

Herstelling

"We moeten nu alles herstellen en dat zullen we vrees ik uit eigen zak moeten betalen," zucht Raf. De chiroleiding denkt er wel aan om deze keer plexiglas te laten plaatsen, zodat vandalen geen vrij spel meer hebben.

Meest gelezen