Verdachte blijkt niet betrokken bij geweld tegen politie in Borgerhout

Enkele jongeren moesten vandaag in Antwerpen voor de rechter komen, omdat ze in september enkele politieagenten zouden belaagd hebben. Maar na bijkomend onderzoek uit camerabeelden blijkt nu dat één van de verdachten niét betrokken was bij dat incident. Het proces is uitgesteld. 

De politie in Borgerhout werd op 10 september geroepen door de broer van een man die dronken was en zich agressief gedroeg. Toen een ploeg ter plaatse kwam, keerde de man zich tegen één van de inspecteurs, die een klap in het gezicht kreeg. De tweede inspecteur werd door een andere man op de grond geduwd.

De eerste man kon zich losrukken en vluchtte de woning van een vriend binnen, waar hij door een Snelle Respons Team gearresteerd werd. De grote politie-aanwezigheid had intussen veel toeschouwers gelokt, die leuzen tegen de politie riepen en met eieren gooiden.   

Drie verdachten werden gedagvaard voor weerspannigheid. De advocaat van één van hen had op de vorige zitting gezegd dat niet zijn cliënt, maar een broer van een andere verdachte de agent geduwd had. Na bijkomend nazicht van de camerabeelden blijkt het inderdaad om de broer te gaan, die intussen gedagvaard werd. In februari gaat het proces verder en worden wellicht ook de camerabeelden van het incident getoond.

Meest gelezen