Belga

Van Besien over kritiek op Meeuws: "Dit is niet het soort campagne dat wij willen" 

Groen-kopstuk Wouter Van Besien lijkt op dit moment het vertrouwen in de Antwerpse SP.A-topman Tom Meeuws te behouden nadat die opnieuw in opspraak is gekomen. Van Besien roept op tot een "propere campagne".

De socialist Tom Meeuws, die de derde plaats bekleedt voor de Antwerpse eenheidslijst Samen, is onder vuur komen te liggen omdat hij als lokaal directeur bij De Lijn destijds financieel zou hebben geknoeid. Maar Samen-lijsttrekker Van Besien distantieert zich op dit moment niet van Meeuws. 

"Dit is niet het soort campagne dat wij willen", reageert Van Besien. "Dit gaat niet over wat we met Antwerpen willen doen, maar over het verleden van personen. Ik wil mij focussen op wat de inwoners van onze stad echt wakker houdt: gezonde lucht, veilig verkeer, betaalbaar wonen en veilige buurten."

Van Besien roept op tot een "propere campagne" en stelt dat er "meer dan genoeg stof ter discussie is" over de "heldere keuze" die de Antwerpenaar bij de gemeenteraadsverkiezingen krijgt voorgelegd.

Het is niet de eerste keer dat Tom Meeuws in opspraak komt en zo de samenwerking tussen SP.A en Groen in Antwerpen in verlegenheid brengt. Eerder kreeg hij kritiek voor zijn contacten met medewerkers van vastgoedontwikkelaar Land Invest. Toen werden de plooien tussen Van Besien en Meeuws gladgestreken na een "noodzakelijk gesprek".

Meest gelezen