Man aangehouden voor juwelendiefstal op autosalon

Het Brusselse parket bevestigt dat een 40-jarige man afgelopen weekend op heterdaad is betrapt terwijl hij op het autosalon juwelen aan het stelen was. De man is door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst en in verdenking gesteld voor diefstal met inbraak, insluiping of valse sleutels. 

"Zaterdagavond rond 18.30 uur hoorden getuigen lawaai aan de stand van een juwelenverkoper", zegt Ine Van Wymersch van het parket in Brussel. "Meteen was duidelijk dat iemand een display had opengebroken en juwelen had gestolen." Omstanders hebben een man kunnen tegenhouden en na onderzoek van politie  en veiligheidsdiensten bleek de man een deel van de buit op zak te hebben. 

De man werd intussen door de Brusselse onderzoeksrechter aangehouden voor diefstal met braak. "De onderzoeksrechter voert nu een onderzoek om na te gaan waar de rest van de juwelen is gebleven. Mogelijk is er nog een handlanger in het spel." De verdachte is een 40-jarige Colombiaan zonder vast adres in België. De man is niet bekend bij het gerecht. 

Voor enkele tienduizenden euro's aan juwelen en horloges buitgemaakt 

Ine Van Wymersch, parket Brussel

Het parket geeft geen informatie over de exacte waarde van de buit. "Ik kan alleen maar zeggen dat het gaat om juwelen en horloges van enkele tienduizenden euro's", aldus Van Wymersch.

Meest gelezen