Video player inladen...

"Laat Wouter Van Besien boete betalen als hij het nog eens over moddergooien heeft"

Het Laatste Nieuws-journalist Jan Segers is de "verongelijktheid" van SP.A en Groen in Antwerpen beu. Volgens hem gaat de commotie rond Tom Meeuws, die zijn krant mee naar buiten bracht, wel degelijk over inhoud. "Laat Wouter Van Besien een boete betalen elke keer hij het woord moddergooien nog uitspreekt", zegt hij in "De afspraak" op Canvas. 

Het waren Het Laatste Nieuws en De Morgen die dinsdag met het nieuws naar buiten kwamen: SP.A-kopstuk Tom Meeuws zou enkele jaren geleden bij De Lijn Antwerpen opgestapt zijn na financieel geknoei. De grote lijnen van dat verhaal waren eigenlijk al bekend, maar de kranten kwamen nu met meer details. 

Vervelend, want Meeuws had een belangrijke plaats bij Samen, de lijst waarmee de SP.A, Groen en enkele onafhankelijken in Antwerpen naar de gemeenteraadsverkiezingen zouden trekken. SP.A-voorzitter John Crombez was duidelijk: het gaat om politieke lekken vanuit de N-VA. Wouter Van Besien sprak verschillende keren over "moddergooien". 

Dit is relevant. Dit gaat over de inhoud. De verongelijktheid van Tom Meeuws kan mij echt niet ontroeren. 

Vanwaar de informatie kwam, wil Jan Segers niet vertellen in "De afspraak". "Maar waarom zou je dit verhaal niet brengen? Dit is relevant. Dit gaat over de inhoud. De verongelijktheid van Tom Meeuws kan mij echt niet ontroeren. Je moet niet zeggen dat het hier gaat om roddels. Dit gaat om aantoonbare zaken, over besteding van belastinggeld."

De journalist richtte zich ook tot Groen, dat eerder vandaag de samenwerking met de SP.A in Antwerpen beëindigde. "Het zou goed zijn mochten jullie ook stoppen met de klaagzang dat het nu eens écht over inhoud zou mogen gaan. Ik stel voor dat Wouter Van Besien een boete moet betalen elke keer hij het woord moddergooien nog in de mond neemt. Ik denk dat jullie kiezers dit ook beu zijn."

Meest gelezen