Afbraak Parking 58 in Brussel is begonnen

De iconische parkeertoren in hartje Brussel gaat definitief tegen de vlakte. Het gebouw moet plaats ruimen voor Brucity, het nieuwe administratieve centrum van de hoofdstad.

Parking 58 werd, zoals de naam het zegt, gebouwd ter gelegenheid van de Wereldtentoonstelling in 1958. Het gebouw was een typisch kind van zijn tijd, uit een periode dat het nog doodnormaal was dat je met de auto ongestoord tot in het centrum van een grootstad kon rijden. En er even ongestoord kon parkeren. Parking 58 was doorheen de jaren ook een geliefd filmdecor. En de dakverdieping bood een prachtig uitzicht over de skyline van de hoofdstad.

Eerst is het asbest verwijderd, maar sinds begin deze week is het menens: de parking wordt in stukjes geknipt. Die klus moet tegen de zomer zijn geklaard. Na de sloop bouwt de stad Brussel op het terrein een nieuw administratief centrum, dat de naam Brucity kreeg. Dat moet zijn deuren in 2021 openen. (foto's Geoffroy Coomans)

Meest gelezen