Videospeler inladen...

Di Rupo: "Nieuwe jobs zijn vaak onzekere flexi-jobs"

De federale regering gaat prat op haar jobcreatie maar in werkelijkheid gaat het vaak om onzekere flexi-jobs. Dat heeft PS-voorzitter Elio Di Rupo gezegd op de nieuwjaarsreceptie van zijn partij.

"Welke jobs zijn er gecreëerd? Dat zijn flexi-jobs, onzekere banen die heel slecht betaald zijn en dat is zeer verontrustend, vooral voor de jongeren",  zei Di Rupo. "Als je dat allemaal ziet dan gaat het niet om "jobs, jobs, jobs",  maar eerder om "miserie, miserie, miserie", dat is de werkelijkheid."

"Met die onzekerheid van de jobs, heeft men soms de indruk dat we terug zijn op het einde van de 19e en het begin van de 20e eeuw", zei Di Rupo, die het ook had over de sociale afbraak van de regering.

De PS-voorzitter haalde ook uit naar het asielbeleid van de regering en maakte een vergelijking met vroeger. "Met Louis Michel en een zeker Guy Verhofstadt waren de liberalen humanisten met een correcte politiek ten aanzien van migranten", zei Di Rupo. "Zij zouden nooit iemand hebben teruggestuurd naar een problematisch land zoals Soedan."

Di Rupo zei dat zijn partij klaar is voor het politieke gevecht, met de overtuiging om te winnen. "De grote assen van dat gevecht zullen de economische ontplooing zijn - ook voor de kmo's en de zelfstandigen - en sociale en fiscale correcties. "

Meest gelezen