Mia en Dylan Farrow samen vorig jaar.

Dylan Farrow geeft tv-interview: "Ik vertel de waarheid over het misbruik"

Dylan Farrow (32), de adoptiedochter van regisseur Woody Allen en Mia Farrow, heeft een tv-interview gegeven. Daarin praat Farrow over haar band met Allen. Zij beschuldigt hem al jaren van seksueel misbruik. Farrow zou op het ogenblik van de feiten 7 jaar oud geweest zijn. Allen heeft de beschuldigingen altijd ontkend. Het interview zal later in de VS worden uitgezonden.

Het verhaal van seksueel misbruik dateert al van 1992. Woody Allen (foto onder) werd evenwel nooit formeel aangeklaagd. De regisseur zelf heeft de feiten altijd ontkend en afgedaan als een verzinsel van zijn voormalige partner, Mia Farrow. "Ik vertel de waarheid", stelt dochter Dylan in het interview dat maandag bij haar thuis werd opgenomen door zender CBS.

Gisteren maakte acteur Timothée Chalamet ook bekend dat hij zijn salaris dat hij verdiende door in de film "A rainy day in New York" van Allen mee te spelen aan goede doelen schenkt die elk op zich tegen seksueel misbruik strijden. Het gaat om het fonds van Time's Up, RAINN (Rape, Abuse & Incest National Network) en het LGBT Community Centre in New York. Daarmee neemt Chalamet eigenlijk afstand van de film en de regisseur. Hij wil naar eigen zeggen geen winst halen uit de samenwerking, omdat Allen beschuldigd wordt van wangedrag. 

Meest gelezen