Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Fed: "Belastingplan steunt groei Amerikaanse economie"

De belastinghervormingen die vorige maand in de Verenigde Staten zijn goedgekeurd, geven de Amerikaanse economie een extra zetje in de rug. Dat bleek bij de presentatie van het "Beige Book" van de Federal Reserve (Fed), een overzicht van de staat van de economie.

De koepel van Amerikaanse centrale banken verhoogde zijn verwachtingen voor de economische groei dit jaar in september tot 2,5 procent, waar eerder nog op 2,1 werd gerekend. Volgens Fed-voorzitter Janet Yellen gaven verschillende bestuurders van de Fed aan dat de belastinghervormingen een rol hebben gespeeld bij die positievere verwachting.

Eerder op de dag raakte wel bekend dat de hervorming weegt op de winst van de Amerikaanse banken.

De belastinghervormingen werden in december door president Donald Trump ondertekend na een moeizame gang door de Senaat en het Huis van Afgevaardigden. Uiteindelijk moeten de hervormingen een lastenverlichting van in totaal 1,5 biljoen dollar opleveren.

De Fed wijst er echter wel op dat er in de meeste regio's een aanhoudende krapte is op de arbeidsmarkt, en dat het moeilijk blijft om gekwalificeerde werknemers te vinden. "In bepaalde gevallen wordt die situatie gezien als een rem om de groei", klinkt het.

Meest gelezen