Grootste stijging aantal treinreizigers in 10 jaar

In 2017 namen 230 miljoen reizigers de trein. Dat is een stijging van meer dan 3% en de grootste stijging in 10 jaar. Die groei komt vooral door het aantal reizigers dat de trein neemt voor vrijetijdsverplaatsingen.

De NMBS heeft er een goed jaar opzitten. In 2017 namen 230 miljoen reizigers de trein. Dat is een stijging van meer dan 3% van het aantal reizigers en de grootste stijging in 10 jaar.

Met de files die elk jaar recordcijfers breken, geldt de trein voor de pendelaar steeds vaker als een alternatief voor de wagen. Maar ook voor de vrijetijds­verplaatsingen wordt de trein steeds meer een alternatief. In 2017 steeg het aantal vrijetijdsverplaatsingen met de trein zowel bij jongeren (+8%), families (+9%) als bij senioren (+6%).

Zelf wijdt de NMBS het succes aan een actief doelgroepenbeleid. Zo is er tijdens de schoolvakanties de 'Go Unlimited'. Daarmee kunnen jongeren voor een vast bedrag een week of maand onbeperkt reizen. En tijdens de verlengde weekends is het weekendbiljet, waarmee je voor de helft van de prijs heen en weer reist, langer geldig.

Meest gelezen