Hersenvliesontsteking in school in Lummen

In de gemeenteschool De Zonnebloem in Lummen is een geval van hersenvliesontsteking vastgesteld bij een leerling uit het 6de leerjaar. De school vraagt aan de ouders om extra waakzaam te zijn.

"Het gaat specifiek om een bacteriële hersenvliesontsteking door meningokokken", zegt burgemeester Luc Wouters. "De kans dat een kind na direct contact met de zieke leerling een dergelijke ziekte ontwikkelt, is klein. Daarom willen we niemand nodeloos ongerust te maken, maar we vragen aan de ouders om extra waakzaam te zijn voor de symptomen tijdens de komende twee weken."

Wanneer een kind in de eerste 10 dagen erg ziek wordt met koorts en eventueel braken, nekstijfheid, verminderd bewustzijn of rode vlekjes op de huid, is het best om de huisarts te raadplegen. De kinderen van de klas waarin de zieke leerling zat, werden intussen op de hoogte gebracht. Alle instanties waarmee het kind de voorbije dagen contact had, zijn intussen ook op de hoogte gebracht door de dienst Volksgezondheid.

Meest gelezen