Sneeuw houdt Schotland in zijn greep: honderden automobilisten brengen nacht door op snelweg

Honderden automobilisten hebben de nacht noodgedwongen in hun wagen doorgebracht op de ondergesneeuwde snelweg tussen Schotland en Engeland. In de loop van deze ochtend kwam er weer beweging in het verkeer, maar de sneeuw blijft het noorden van het Verenigd Koninkrijk in zijn greep houden. In Schotland en Noord-Ierland blijven de meeste scholen vandaag dicht.

Op de M74-snelweg ten zuidoosten van de Schotse stad Glasgow werden honderden automobilisten en vrachtwagenchauffeurs afgelopen nacht verrast door hevige sneeuwval. Door de sneeuw en ijzel zaten ze urenlang vast.

Reddingswerkers werden opgetrommeld om de voertuigen weer in beweging te krijgen en de automobilisten bij te staan. In de loop van de ochtend kon er weer worden gereden, zij het nog altijd heel langzaam.

Op verschillende plaatsen in Schotland blijft het verkeer zeer moeizaam verlopen. Het openbaar vervoer is grondig verstoord. De Schotse premier Nicola Sturgeon waarschuwde vanochtend op Twitter al voor een moeizame dag, zeker op de wegen.

Honderden scholen in Schotland, maar ook in Noord-Ierland, zijn vandaag dicht gebleven. In Noord-Ierland zaten ook meer dan 23.000 gezinnen zonder stroom.

Het felle winterweer is nog niet achter de rug. Nog zeker tot vrijdagavond wordt sneeuw verwacht in Schotland, Noord-Ierland en het noorden van Engeland.

Vooral het zuiden van Schotland en het noordoosten van Engeland krijgen nog meer sneeuw te verduren. Daar wordt vanavond laat al opnieuw een een hevige en aanhoudende sneeuwzone verwacht.  

Meest gelezen