Videospeler inladen...

Internationale dievenbende van dure koersfietsen opgerold

De federale gerechtelijke politie van Asse heeft bij verschillende huiszoekingen vijf mensen opgepakt in het onderzoek naar een internationale dievenbende. De bende pleegde minstens tien inbraken in gespecialiseerde fietsenwinkels en ging aan de haal met dure tweewielers. De waarde van de gestolen fietsen wordt op zo'n 500.000 euro geschat. 

De Oost-Europese bende sloeg toe in fietsenwinkels over heel het land. Een vijftal fietsen kon worden gerecupereerd, maar het grootste deel werd met bussen naar het buitenland vervoerd. Gisteren liet het parket van Halle-Vilvoorde verschillende huiszoekingen uitvoeren, onder andere in Laken, Jette en Koekelberg. In totaal werden zes personen opgepakt. Drie van hen werden aangehouden. 

De federale gerechtelijke politie van  Halle-Vilvoorde voerde al sinds het eind van afgelopen zomer onderzoek naar de bende. Na een eerste diefstal in een fietsenwinkel in Kampenhout in het voorjaar van 2017 konden de speurders linken leggen naar andere diefstallen in fietsenspeciaalzaken in Beernem, Wetteren, Eghezee, Waremme, Beringen, Diets, Lebbeke, Geraardsbergen en Florennes. De verdachten stalen in de meeste gevallen eerst een lichte vrachtauto of camionette om hun latere buit, dure koersfietsen en moutainbikes, te vervoeren. Een aantal van de diefstallen werden gepleegd langs het dak van de fietsenwinkel.

Op 22 december kon een aantal fietsen gerecupereerd worden die afkomstig waren van de diefstal in Florennes. De verdachten hadden de gestolen fietsen verpakt en lieten ze met een transportfirma overbrengen naar hun thuisland. De verzending kon echter getraceerd worden en de fietsen konden in beslag genomen worden. Opvallend was dat de nieuwe fietsen besmeurd waren met modder om te laten uitschijnen dat ze tweedehands waren.

Meest gelezen