Archieffoto

10 leerlingen gewond door voetzoeker op speelplaats

Een scholier van het VTI in Izegem zal niet bij zijn eigen 100 dagen-viering zijn. Hij is geschorst omdat hij een voetzoeker deed ontploffen op de speelplaats. Dat gebeurde vorige week. Twee leerlingen liepen lichte brandwonden op. Acht anderen hebben last van gehoorschade.

Eind deze week vieren heel wat laatstejaars in het middelbaar hun laatste 100 dagen - in Roeselare en Izegem bijvoorbeeld. Maar één leerling mag er niet bij zijn, bij dat feest. Hij liet vorige week een voetzoeker ontploffen op de speelplaats. Twee leerlingen liepen lichte brandwonden op. Acht anderen hebben last van gehoorschade na de ontploffing van die voetzoeker. 

Maandag pas terug

De directeur kan er niet om lachen. Op het moment van de ontploffing was hij net in de klassen aan het waarschuwen voor het gebruik van voetzoekers. Degene die er een gooide op de speelplaats is geschorst. Hij mag pas maandag terug naar het VTI in Izegem komen. Net na de 100-dagen-viering dus.

Meest gelezen