Videospeler inladen...

Van Campenhout: "Ik ontken formeel dat er langs beide kanten met modder wordt gegooid"

"Wij zijn deze lastercampagne niet gestart", zegt Antwerps schepen van Sport Ludo Van Campenhout (N-VA) in "Villa Politica". SP.A-topman Tom Meeuws kwam onder vuur te liggen, volgens de socialisten is dat het gevolg van "een zeer vuil spel". Volgens Van Campenhout is het de linkerzijde die met een moddercampagne is gestart en "die strategie lijkt nu niet succesvol te zijn". Ook Fons Duchateau, voorzitter van de Antwerpse N-VA-afdeling, ergert zich aan de "slachtofferrol" die Meeuws zichzelf aanmeet.

"Onze prioriteit blijft goed besturen", aldus Van Campenhout. "Als wij op 14 oktober de verkiezingen winnen, komt dat ook door ons goed bestuur. In politiek moet je vooral naar jezelf kijken en niet in een ander zijn badkamer kruipen."

De SP.A roept op tot een "propere campagne", nadat hun kopman Tom Meeuws onder vuur was komen te liggen. "Er wordt op dit moment op een ongeziene manier met modder gegooid", klinkt het bij de socialisten.

"Ik wil formeel tegenspreken dat er langs beide kanten met modder wordt gegooid", reageert Van Campenhout. "Samen is dit gestart." Hij verwijst daarmee naar Tom Meeuws die in de media verklaarde dat er in Antwerpen een "paaitaks" was, waardoor vastgoedmagnaten aan hun verplichtingen konden ontkomen door geld op tafel te leggen. Het stadsbestuur heeft dit altijd ontkend.

"Samen is een lastercampagne gestart, dat is nu niet erg succesvol gebleken. Het is aan hen om dit nu verder te evalueren", aldus Van Campenhout.

Duchateau: "Meeuws meet zichzelf een slachtofferrol aan"

Ook Fons Duchateau, voorzitter van de Antwerpse N-VA-afdeling, ergert zich aan de "slachtofferrol" die Tom Meeuws zichzelf aanmeet. "Dit is helemaal geen moddercampagne. De onthullingen over Tom Meeuws zijn het werk van journalisten", klinkt het.

"Over een moddercampagne gesproken: nadat Apache een filmpje toonde over het stadsbestuur in 't Fornuis diende Groen binnen de twintig minuten klacht in, de SP.A sprak meteen over een graaicultuur." Volgens Duchateau is dat de moddercampagne. "We zullen zien hoe de kiezer hierop reageert, maar ik heb er alle vertrouwen in."

Meest gelezen