Nigella Lawson: "Wat blijft men toch achter mijn woorden zoeken?"

Ze heeft al vaker aangegeven dat er niet meer achter haar woorden moet  worden gezocht dan wat ze feitelijk betekenen, toch kreeg de populaire Britse tv-kok Nigella Lawson gisteren in het Australische tv-programma "The project" opnieuw vragen voorgeschoteld over de seksuele toespelingen die ze in haar kookprogramma’s uit tijdens de bereiding van haar gerechten. Presentator Hamish Mcdonald wilde wel wat meer uitleg over "alle insinuaties die ze maakt", tot ergernis van de 58-jarige Lawson, zo bleek al snel.

"Het intrigeert me wel dat je de analyses van je kookprogramma’s, waarin er toch heel wat toespelingen zitten, afwijst, door te zeggen dat je dat niet bewust doet, dat ze geen deel uitmaken van een plan", begon Mcdonald zijn betoog, "maar ik heb hier een paar quotes om het te bewijzen".

Zo haalde hij de uitspraken "My empty vessels are ready to be loaded" en "I adore the way it comes bulging up over the rims" als voorbeeld aan, waarmee, erg vrij vertaald dan, bedoeld kan worden dat men klaar is voor seks, en dat het mannelijke geslachtsdeel best wel groot mag zijn. Terwijl het ook simpelweg kan gaan over het vullen van lege kookpotten en het opborrelen van voedsel in zo’n pot.

"Waarom doe je dit nu? Geef me meer uitleg. Het gaat echt wel over een lege kookpot", reageerde Lawson geïrriteerd, om vervolgens al hakkelend haar punt te maken. Terwijl Mcdonald bleef aandringen: "Je hebt gewoon zo’n manier om dingen te omschrijven."

"Er is duidelijk iets waardoor men zulke dingen op mij projecteert. Maar ik ben zo helemaal niet! Ik begrijp zelfs niet altijd wat men allemaal achter mijn woorden zoekt. Leg het me uit!”, drong Lawson vervolgens aan. Uiteindelijk leek Lawson alleen nog maar groen te kunnen lachen met de gemaakte opmerkingen.

U kunt het betreffende moment hier beneden zien vanaf 4:05 :

Ook op sociale media had men snel door dat de tv-kok weinig geamuseerd was:

Ook al blijft Lawson intussen dus volhouden dat ze maar zegt wat ze zegt, toch verzamelde bijvoorbeeld volgende video op YouTube uit 2011 intussen bijna 8 miljoen views. Want, "Nigella talks dirty":

Meest gelezen