Videospeler inladen...

Peeters: "Antwerpenaar kijkt hiernaar met plaatsvervangende schaamte"

De lijsttrekker van CD&V in Antwerpen, Kris Peeters, doet een oproep om in de campagne voor de gemeenteraads­verkiezingen niet op de man te spelen, maar op de bal en de inhoud te laten primeren. "De Antwerpenaar kijkt hiernaar met plaatsvervangende schaamte."

Peeters reageerde vanmiddag al op het uiteenvallen van het "samenwerkingsverband" tussen SP.A en Groen, nadat SP.A-kopstuk Tom Meeuws van onregelmatigheden als regionale directeur van De Lijn is beticht.

"Voor mij is het absoluut belangrijk dat de campagne in Antwerpen over inhoud gaat en dat het geen moddercampagne wordt, want dat kunnen we missen als kiespijn en ook de Antwerpenaar kan dat niet appreciëren", zei Peeters. "Ik ga dus resoluut voor een campagne over inhoud, waar Antwerpen naartoe moet gaan de volgende jaren, en niet op de man spelen maar op de bal."

"Slechtste wat politiek te bieden heeft"

Toevallig was er vanavond ook de lokale nieuwjaarsreceptie van CD&V Antwerpen. Daar noemde hij de heisa van de voorbije weken tussen N-VA en Samen "van het slechtste dat de politiek te bieden heeft", weliswaar zonder de partijen bij naam te noemen. 

Over wat het uiteenvallen van Samen betekent voor CD&V in Antwerpen wil Peeters zich niet uitspreken. "De verkiezingen zijn in oktober, in de Belgisch politiek is een week heel lang. Wij gaan ongebonden naar de verkiezingen en zullen dan met de resultaten kijken in welke coalitie ons verkiezingsprogramma het meest gevolgd kan worden", besluit Peeters .

Huren?

De uit Puurs verhuisde Antwerpse lijsttrekker kwam ook nog even met een kwinkslag terug op het feit dat hij momenteel in Antwerpen een appartement huurt en er (nog) geen woning heeft gekocht. "In geen enkele stad is het huurderspercentage zo groot als in Antwerpen", zei hij. "Wij huurders zijn geen passanten, maar volwaardige Antwerpenaars die eveneens hun stempel willen drukken op de toekomst van de stad."

Meest gelezen