Pleeggezinnen gezocht voor jonge vluchtelingen in Asse

In Asse zijn ze op zoek naar pleeggezinnen om jonge vluchtelingen op te vangen. Ook in de rest van Vlaanderen en Brussel is er nood aan extra opvang.

Op 7 februari is er een informatieavond in Asse. Daar zijn ze nog op zoek naar gezinnen die een jonge vluchteling willen opvangen. De jongeren verblijven nu in een leefgroep Minor-Ndako in Dilbeek. Ze volgen ook school in de buurt en hebben aangegeven dat ze in de buurt willen blijven. Daarom is er de specifieke actie in Asse. 

Nog altijd komen niet-begeleide jonge minderjarige vluchtelingen naar ons land. Die jongeren hebben nood aan een goede opvang en dat kan het best in een gezin. Karolien Bréart van pleegzorg Vlaanderen: "Voor sommige jongeren is het beter om in een gezin opgevangen te worden. Ze vragen er ook zelf om. Een leefgroep is wel fijn, maar ze missen er toch de warmte van een écht gezin. Ze vinden het ook te druk in een leefgroep. Er zijn soms ruzies en daar kunnen ze niet goed mee om." 

Er zijn momenteel nog een 30-tal jonge vluchtelingen die op de wachtlijst staan voor een pleeggezin. Het gaat vooral om jongeren tussen de 14 en 16 jaar uit Syrië, Afghanistan en Irak. Er zijn ook kinderen onder de twaalf, voor hen is opvang in een gezin nog meer nodig. 

Wie meer info wil:  http://www.pleegzorgvlaanderen.be/ of https://www.facebook.com/dunya.vluchtelingen/

(foto: Pleegzorg) 
 

Meest gelezen