Video player inladen...

Terug naar Charlottesville: "Het ergste wat ik ooit gezien heb"

Afgelopen zomer vielen er in het Amerikaanse Charlottesville verschillende slachtoffers tijdens een extreemrechtse betoging. Eén vrouw overleed nadat een betoger inreed op een tegenbetoging van linkse demonstranten. Vandaag keert 'Terzake' terug naar Charlottesville.

In de reportage praat 'Terzake'-journalist Thomas De Graeve met verschillende inwoners van Charlottesville. Eén van hen is Jason Kessler, een alt-right activist en organisator van de "Unite the Right"-demonstratie in Charlottesville.

Thomas De Graeve gaat ook samen met David Straughn, een ooggetuige, terug naar de plaats waar Heather Heyer stierf nadat ze werd aangereden door een "Unite the Right"-demonstrant. "Dit is het ergste wat ik in mijn leven gezien heb", zegt David.