Video player inladen...

Tillerson: "Tijd om nu te onderhandelen met Noord-Korea, anders is oorlog optie"

Volgens de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken is het tijd om met Noord-Korea te onderhandelen. Want lukt dat niet, dan is militair ingrijpen een optie, aldus Tillerson.

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken deed de uitspraken op een internationale top over Korea in Canada. Volgens de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Rex Tillerson is de tijd nu rijp om te onderhandelen met Noord-Korea. Anders is militair ingrijpen een optie. Maar volgens Tillerson moet Noord-Korea wel zelf eerst vragen om te praten.

Over de optie om Noord-Korea aan te vallen is zeker nu nog niet beslist, zegt Tillerson. Maar volgens de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Tillerson zal de wereld niet toestaan dat Noord-Korea verder atoomwapens ontwikkelt. Tillerson waarschuwt dat er ook nog extra sancties zullen komen als Noord-Korea rakettesten blijft uitvoeren.  

AFP or licensors

Meest gelezen