Extra nationaal partijbestuur Groen over situatie in Antwerpen

De partij Groen houdt straks topoverleg over de situatie in Antwerpen. Het is kennelijk niet duidelijk wat de positie is van de SP.A-kandidaat Tom Meeuws op de eenheidslijst Samen na zijn geweigerde ontslag. Daarom is er een extra nationaal partijbestuur samengeroepen.

Meeuws bood gisteren zijn ontslag aan nadat aan het licht was gekomen dat hij destijds als directeur bij De Lijn had geknoeid met facturen. Het partijbestuur van de SP.A Antwerpen weigerde gisteravond laat echter dat ontslag te aanvaarden.

Nochtans had Groen-kandidaat en lijsttrekker van Samen Wouter Van Besien eerder op de avond bevestigd dat Tom Meeuws zijn ontslag had aangeboden. "En hij gaf niet de indruk dat die beslissing nog moest worden bevestigd", klinkt het op de website van de krant De Morgen.

Aan onze redactie heeft een bron bij Groen bevestigd dat er topoverleg en "meetings in Antwerpen" gepland staan over de kwestie. Er is een extra nationaal partijbestuur om 10.30 uur.

Maar waar dat topoverleg zal plaatsvinden en wat daar precies zal worden besproken, is niet duidelijk. "Er wordt nu volop bekeken wat we gaan doen", luidt het. Voorlopig is niemand van Groen beschikbaar voor een officiële reactie.

Meest gelezen