Videospeler inladen...

Unieke beelden: onderschepping Russische bommenwerper door Belgische F-16's

Defensie geeft unieke beelden vrij van de onderschepping van een Russische TU-160-bommenwerper door twee Belgische F-16's voor de kust van Nederland.   

De Russische bommenwerper vloog boven internationale wateren voor de kust van Nederland. De twee Belgische F-16's uit de vliegbasis van Florennes werden opgeroepen om het Russische toestel te schaduwen, doordat Nederland en België nauw samenwerken voor de bewaking van het luchtruim.

De Russische bommenwerper TU-160 of Blackjack is een strategische, supersonische bommenwerper die kernwapens kan vervoeren. Rusland voert regelmatig zulke testvluchten uit om de waakzaamheid van de NAVO te testen. Het is wel uitzonderlijk dat Russische bommenwerpers zo dicht voor de kust van Nederland vliegen.  

De Russische bommenwerpers zijn na hun vlucht langs de Benelux via het noorden en het Verenigd Koninkrijk teruggevlogen richting Rusland.

Meest gelezen