Video player inladen...

Van Brempt: "Dit mag geen vechtscheiding worden"

De SP.A-fractieleidster in de Antwerpse gemeenteraad, Kathleen Van Brempt, wil op een constructieve manier blijven samenwerken met Groen. "Dit mag geen vechtscheiding worden", klinkt het. Van Brempt zit op dit moment in Straatsburg voor de bijeenkomst van het Europees Parlement.

"Dit is een bijzonder zware klap, vooral omdat ik hier in Straatsburg zit terwijl dit zich afspeelt in mijn geliefde stad", reageert Van Brempt. "Maar ik blijf geloven in een samenwerking met onze goede vrienden van Groen. Weliswaar niet op één lijst, maar we moeten goed blijven samenwerken in de gemeenteraad en tijdens de campagne."

Voor Van Brempt is het zeer belangrijk "dat dit geen vechtscheiding wordt". "We staan inhoudelijk dicht bij elkaar, anders hadden we dit project niet op poten gezet", klinkt het. "Laat ons nu rustig bekijken hoe we verder samenwerken nu we niet meer op één lijst staan." 

Van Brempt is duidelijk: Tom Meeuws moet aanblijven als topman van de SP.A in Antwerpen. "Alle neuzen staan hierover in dezelfde richting", zegt ze. "We blijven werken aan een warm en goed project voor de Antwerpenaren."

Meest gelezen