Video player inladen...

Alarm op kabinet-Francken: géén antrax, wél echte kogel

Er is een tijdlang alarm geweest op het kabinet van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) nadat een verdachte enveloppe met wit poeder en een kogel gevonden werd. Het bleek uiteindelijk niet om antrax te gaan. Francken zelf denkt dat de dreiging verband houdt met zijn beleid: "Ik zit al maanden te zeggen dat men moet stoppen met mij te criminaliseren of er komen mensen op ideeën."

De antrax-procedure werd opgestart, nadat er een enveloppe met wit poeder en een kogel gevonden is op het kabinet van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA). Lang werd er gedacht dat het om een lege kogelhuls ging, maar uiteindelijk bleek het wel om een echte kogel te gaan. Het poeder bleek geen antrax te zijn.

Er was een tijdlang een veiligheidszone ingesteld rond het kabinet-Francken aan de Lambermont­straat in Brussel. De hulpdiensten kwamen ter plaatse en de civiele bescherming heeft de enveloppe meegenomen. Intussen zijn de hulpdiensten aan het vertrekken en is het antrax-alarm opgeheven. Het onderzoek naar de afzender loopt nog.

Francken zelf reageerde al kort op het incident. "Ik zit al maanden te zeggen dat men moet stoppen met mij te criminaliseren of er komen mensen op ideeën. Als men de haatprent van Jeune Ecolo verkiest tot communicatiemoment van het jaar 2017, dan zie je hoe ver het gekomen is. En dan zul je wel hier en daar een gek vinden die bereid is om zoiets te doen. Daar waarschuw ik al maanden voor, maar bepaalde media doen maar verder en verder."

Ook premier Charles Michel (MR) werd uit veiligheidsoverwegingen uit zijn ambtswoning, die daar vlakbij ligt, weggehaald. 

Meest gelezen