Video player inladen...

Spectaculaire drugsvangst: honderden kilo's cocaïne in ananassen gepropt

Spaanse en Portugese politieteams hebben een opmerkelijke lading drugs kunnen onderscheppen. Tussen de ananas in scheepscontainers uit Panama zijn honderden kilo’s cocaïne gevonden.

Het onderzoek startte in april vorig jaar, maar de vruchtbare samenwerking tussen beide landen is pas onlangs bekendgemaakt. De drugs kwamen het Iberische schiereiland binnen langs de haven van Lissabon, in containers met dozen ananas uit Panama. Vandaar ging het fruit naar clandestiene laboratoria in Spanje.

De drugs zaten verpakt in gele was om er uit te zien als ananas, en waren zorgvuldig omwikkeld met ananasschil. De speurders namen 745 kilogram cocaïne en 400.000 euro in beslag en ontmantelden een drugslab, waar de cocaïne werd versneden.

De bende beheerde voorraadplaatsen in Terrasa, nabij Barcelona, en vervoerde de cocaïne om de 2 à 3 weken naar de laboratoria in Pinto en Nuevo Baztan, vlak bij Madrid. Negen mensen zijn gearresteerd, onder wie ook de bendeleiders, twee Colombiaanse broers. Het onderzoek is nog in volle gang, met vertakkingen naar politiediensten in andere landen.

Meest gelezen