Video player inladen...

De Wever: "Uiteenvallen Samen verandert niet veel aan kiesstrijd in Antwerpen"

De Antwerpse burgemeester Bart De Wever (N-VA) denkt dat  er niet veel zal veranderen aan de kiesstrijd in Antwerpen, nu de lijst Samen uiteen gespat is.  

"Zij komen nog altijd op tegen mij, zeggen ze, dus wat maakt het mij uit of ze nu op een of op twee lijsten staan", zegt De Wever. "Voor de kiezer is het duidelijk: je hebt het huidig bestuur en deze burgemeester of je hebt een links blok met verschillende partijen."

"Ik heb helemaal geen leedvermaak bij het uiteenvallen van Samen. ik vond dat kartel eigenlijk niet slecht omdat er dan heel duidelijk twee keuzen waren. Nu wordt dat weer ingewikkelder", zegt De Wever.

De partij Groen maakte gisteren een einde aan Samen, nadat SP.A-kopman Tom Meeuws meermaals in opspraak gekomen was. De SP.A sprak van lastercampagnes. Maar De Wever vindt die beschuldigingen beneden alle peil.  

"Ik vind dat eerlijk gezegd beneden alle peil dat men nu plotseling over een lastercampagne gaat klagen. Als men bepaalde zaken heeft gedaan en die komen in de openbaarheid dan is altijd goed een bliksemafleider te zoeken en te zeggen dat je wordt aangevallen. Het is beter te zeggen of die feiten er zijn of niet en wat de aard van die feiten is", zegt De Wever.

Meest gelezen