Video player inladen...

Frank Deboosere: "Een storm komt niet zomaar"

Frank Deboosere geeft in een speciaal weerpraatje meer uitleg over de storm die over onze regio is getrokken. In Nederland zijn windsnelheden tot 140 kilometer per uur gemeten, in ons land is het noorden het zwaarst getroffen.

"In het noorden van het land waren de rukwinden op zijn felst met behoorlijk wat schade. Intussen zijn de felste rukwinden gedaan en in de loop van de namiddag zal de wind luwen", zegt Frank Deboosere in een speciaal weerpraatje. De stormdepressie trekt nu verder naar het oosten.

In Nederland was de storm een stuk heviger dan bij ons. Er zijn windsnelheden tot 140 kilometer per uur gemeten.

Wat te doen bij zwaar stormweer?

"Eerst en vooral goed luisteren naar de weerman is het belangrijkste. Binnen ben je in pricipe veilig, bossen en parken zijn plaatsen die te mijden zijn. Je auto parkeer je best niet onder een boom."

Zijn er meer stormen dan vroeger?

"We maken niet echt meer stormen mee dan vroeger. Winterstormen en herfststormen zijn heel normaal. Het gebrek aan stormen de afgelopen jaren was eerder abnormaal. In 1990 hadden we van 25 januari tot begin maart een hele reeks stormen die veel feller waren dan wat we nu hebben meegemaakt."

Meest gelezen