Mia en Dylan Farrow

Dylan Farrow geeft details over misbruik: "Woody Allen is al zo lang aan het liegen"

Dylan Farrow (32), de adoptiedochter van regisseur Woody Allen, heeft in een tv-interview gezegd dat Allen al heel lang liegt. Zij beschuldigt hem al jaren van seksueel misbruik. Farrow was op het ogenblik van de feiten 7 jaar. Volgens Farrow zou het beter geweest zijn mocht hij aangeklaagd geweest zijn.  

"Hij liegt en hij is al zo lang aan het liegen", zei een geëmotioneerde Farrow in "CBS This Morning" . De regisseur heeft de verhalen over het seksueel misbruik altijd ontkend en doet dat nu opnieuw.  

Farrow deed haar verhaal voor het eerst op televisie. In 2014 kwam ze er voor het eerst mee naar buiten via een open brief in The New York Times. "Ik wil mijn gezicht tonen en mijn verhaal vertellen", zegt ze nu. "Ik hield van mijn vader, ik respecteerde hem, hij was mijn held. Dat maakt het verraad en de pijn zoveel intenser." 

Ze doet het relaas van wat er op 4 augustus 1992 gebeurd is. Farrow was toen 7. "Ik werd naar een kleine zolderruimte gebracht in het huis van mijn moeder (Mia Farrow) in Connecticut. Hij liet me op mijn buik op de grond liggen om met de treintjes van mijn broer te spelen. Daarna ging hij achter mij in het deurgat zitten en toen heeft hij mij seksueel misbruikt. Op 7-jarige leeftijd zou ik gezegd hebben dat hij mijn intieme delen heeft aangeraakt, nu als 32-jarige vrouw kan ik zeggen dat hij mijn schaamlippen en mijn vagina met zijn vingers heeft aangeraakt." 

Hij heeft mijn schaamlippen en mijn vagina met zijn vingers aangeraakt.

Dylan Farrow

Farrow werd door haar moeder meegenomen naar de dokter waar ze eerst zei dat Allen haar schouder aangeraakt had. "Ik was te beschaamd. Maar daarna zijn we opnieuw naar binnen gegaan en heb ik hem wel verteld wat ik ook aan mijn moeder verteld had." 

Volgens Farrow was die 4e augustus niet het enige moment waarop ze door Allen lastiggevallen werd. Ze moest soms ook met hem in bed wanneer ze enkel ondergoed droeg. 

Haar getuigenis werd grondig onderzocht door de Child Sexual Abuse Clinic of the Yale-New Haven Hospital en de New York State Child Welfare, maar Allen werd nooit formeel aangeklaagd. "Ik had graag gehad dat dat toch gebeurd was", zegt Farrow nu. "Getraumatiseerd was ik toch al." 

Allen ontkent ook nu alles. "Ook al gebruikt de familie Farrow de Time's Up-beweging om deze aantijging te herhalen, dat maakt ze niet meer waar vandaag dan in het verleden. Ik heb mijn dochter nooit misbruikt, iets wat alle onderzoeken een kwarteeuw geleden ook al geconcludeerd hebben." 

Ik heb mijn dochter nooit misbruikt.

Woody Allen

Volgens Allen heeft Farrow haar dochter doen geloven dat hij haar misbruikt heeft. Maanden eerder had Farrow in haar appartement naaktfoto's van haar dochter Soon-Yi gevonden, die ze tijdens een eerder huwelijk geadopteerd had. Allen gaf toe dat hij een verhouding had met Soon-Yi. De twee zijn intussen al meer dan 20 jaar getrouwd.  Dylan Farrow ontkent ten stelligste dat haar moeder haar "gecoacht" heeft. "Mijn moeder heeft me altijd aangemoedigd om de waarheid te vertellen. Hij was diegene die me altijd volgde, die me aanraakte en die me niet alleen wilde laten wanneer ik daar om vroeg." 

Intussen zijn er in Hollywood meer en meer acteurs die afstand nemen van Woody Allen.  Allen is de regisseur van films als "Blue Jasmine", "Vicky Cristina Barcelona", "Manhattan murder mystery" en "Annie Hall". 

Meest gelezen