Exhibitionist van Ham is gevat

De exhibitionist die al een tijdje Ham onveilig maakt, is opgepakt. Het gaat om een man van 52, hij is intussen al verhoord.

De man viel wandelaars en fietsers lastig in de buurt van het toeristisch fietspad tussen Ham en Tessenderlo. De laatste keer gebeurde dat afgelopen week dinsdag toen hij enkele jongeren lastigviel. Aan de hand van hun omschrijvingen kon de politie ter plaatse een man oppakken. Hij had zich al vaker laten zien in de buurt van het fietspad, er waren al verschillende klachten binnengelopen bij de politie.

Burgemeester Dirk De Vis (CD&V) kreeg afgelopen zomer heel wat kritiek over zich heen toen hij de klachten over de man relativeerde. "Dit vind ik in tijden van terreurniveau drie niet bepaald een grote dreiging" zei hij toen. "Ik denk dat de politiediensten wel andere dingen te doen hebben dan een man op te sporen die af en toe zijn broek laat zakken", zegt hij daarover. Nadien kwam hij op die uitspraken terug en verontschuldigde hij zich. 

Meest gelezen