Flink meer loon voor Britse piloten Ryanair

De Britse piloten van Ryanair krijgen tot 20 procent meer loon. Al deze maand zouden ze een hoger bedrag op hun loonstrook kunnen zien staan. Op andere plekken heeft de lagekostenmaatschappij nog niets beslist. 

De hele situatie is een unicum bij Ryanair. De maatschappij kreeg vorige maand te maken met de eerste pilotenstaking in haar 32-jarige bestaan. In Duitsland legden piloten enkele uren het werk neer nadat onderhandelingen tussen het bedrijf en hun vakbond over collectieve arbeidsvoorwaarden op niets waren uitgelopen.

Kort daarvoor had Ryanair voor het eerst de deur opengezet voor dergelijke onderhandelingen met vakbonden. Eerder maakte het bedrijf alleen individuele afspraken met piloten, die daardoor volgens de bonden veel slechter af zijn dan hun collega's bij andere Europese luchtvaartmaatschappijen.

Morgen praat Ryanair ook voor het eerst in ons land met de vakbonden. Er staat een ontmoeting gepland met de christelijke vakbond en met de pilotenvakorganisatie BeCA (Belgian Cockpit Association).

Meest gelezen