© VRT Lies Willaert

Jeroen Meus vervangt Bart De Pauw als presentator van "Twee tot de zesde macht"

Jeroen Meus vervangt Bart De Pauw als presentator van de Eén-quiz "Twee tot de zesde macht". De VRT is van plan de samenwerking met het productiehuis Koeken Troef! te hervatten voor het programma. De samenwerking met De Pauw werd in november stopgezet na getuigenissen over grensoverschrijdend gedrag.

De openbare omroep liet in november al weten dat de samenwerking met Koeken Troef! zou worden herbekeken. "We staan open voor dialoog met het productiehuis om tot een constructieve oplossing te komen voor producties", liet Bob Vermeir, manager communicatie van de VRT, weten.

Jeroen Meus is alvast geen onbekend gezicht voor de zondagse quiz "Twee tot de zesde macht". Hij was eerder al "supermacht" of deelnemer (foto onder). Meus is vooral bekend als tv-kok met vaste waarde "Dagelijkse kost" op Eén. Hij maakte ook de reportagereeks "Goed volk". Het zal zijn eerste keer zijn dat hij een quiz presenteert.

© VRT

Ik ben verliefd op het programma

Meus heeft intussen bij Peter Van de Veire op MNM gereageerd: "Ik ben verliefd op het programma. Ik zit erin sinds de eerste aflevering. De makers zijn intussen goede kameraden geworden. Ik ben goed omringd. Normaal zou ik zeggen: "Nee, ik doe dat niet. Ik blijf achter mijn stoof staan." Maar de stap is nu wat kleiner geworden. Ik ben geprikkeld." Hij heeft wel nog twijfels of hij het allemaal zal kunnen. "Ik krijg vapeurs", grapt Meus. Wanneer de quiz weer op de buis te zien zal zijn, weet hij zelf niet.

Meest gelezen