Video player inladen...

Jinnih Beels kiest voor de SP.A in Antwerpen: "Het was een moeilijke keuze"

Jinnih Beels die op de Antwerpse stadslijst Samen als onafhankelijke de tweede plaats zou innemen, zal bij de gemeenteraadsverkiezingen als onafhankelijke op de SP.A-lijst staan.  Dat heeft ze aangekondigd op een persconferentie.

Beels was een van de architecten van Samen, de kartellijst van de Antwerpse SP.A en Groen, aangevuld met een aantal onafhankelijke kandidaten. Na het opblazen van het project door Groen, was het niet duidelijk wat Beels en de andere onafhankelijke kandidaten zouden doen. Opkomen bij een van de twee partijen apart, of niet op een lijst gaan staan.  

Na lang wikken en wegen heb ik gekozen om als onafhankelijke op de SP.A-lijst te staan.

"Het was een moeilijke keuze", zegt Beels, "maar na lang wikken en wegen heb ik uiteindelijk gekozen om als onafhankelijke op de SP.A-lijst te staan. Ik heb een verleden bij de SP.A en zij hebben mij aan boord van Samen gebracht." Welke plaats Beels op de lijst zal krijgen is nog niet duidelijk.  Beels kondigt ook aan dat er nog een aantal andere onafhankelijke kandidaten op de SP.A-lijst zullen staan.

Er zijn natuurlijk ook inhoudelijke overwegingen", aldus nog Beels. "Samen had een duidelijke gezamenlijke visie waar ik in geloof en die vind ik natuurlijk terug bij zowel SP.A als Groen, maar bepaalde accenten die mij nauw aan het hart liggen zoals op het vlak van veiligheid komen toch nog iets meer voor bij SP.A."

"Ik vind het wel belangrijk dat ik onafhankelijk blijf, aangezien ik in dit project was gestapt omdat het burgers de kans zou geven om mee te bouwen aan de toekomst van Antwerpen", zegt Beels. Naar eigen zeggen heeft ze er nooit aan gedacht om te stoppen met politiek.  

"Met lood in de schoenen"

Antwerps SP.A-voorzitter Tom Meeuws zegt dat hij Beels "met lood in de schoenen" heeft gevraagd om zich te engageren voor zijn partij. En ook aan andere onafhankelijken is de vraag gesteld. "We laten hen in de eerste plaats rustig nadenken. De goesting om aan politiek te doen, blijft bij die mensen in ieder geval groot."

Groen-lijsttrekker Wouter Van Besien wenst Beels veel succes, net als Groen-voorzitter Meyrem Almaci. 

Herbekijk hieronder de integrale persconferentie van Jinnih Beels, die geflankeerd wordt door Tom Meeuws, Yasmine Kerbache en SP.A-voorzitter John Crombez. 

Video player inladen...

Meest gelezen