Videospeler inladen...

Kleuterjuf Katrin: "Je wil ervoor blijven gaan, maar je pleegt roofbouw op je lichaam"

Na 34 jaar dienst wordt kleuterleidster Katrin plots geveld door een burn-out. Van leerkrachten wordt de afgelopen jaren steeds meer verwacht, ook na de werkuren, en tegelijk wordt hun job veel complexer. Na een korte pauze beslist ze deeltijds te gaan werken, maar ook dat blijkt uiteindelijk slopend.  

In 2016 waren leerkrachten gemiddeld 19 dagen per schooljaar afwezig wegens ziekte, en dat is twee dagen méér dan in 2015. Dat blijkt uit cijfers van minister van Onderwijs Crevits. De meeste leerkrachten zaten enkele dagen thuis met bijvoorbeeld griep. Maar er zijn ook langdurig zieken bij, zoals Katrin, een kleuterleidster met ruim 30 jaar ervaring die onlangs een burn-out kreeg.

Meest gelezen