Kunstbeurs biedt schilderij Magritte te koop aan in Brussel

De Brusselse kunst- en antiekbeurs BRAFA biedt dit jaar een schilderij van René Magritte te koop aan. Het gaat om "L'Oracle", een werk uit 1931.

"Dit relatief vroege olie op doek omvat al de karakteristieke elementen van Magritte meest herkenbare werken: de theatrale gordijnen, de witte wolkjes, de blauwe lucht, de licht-donker-contrasten en het bevreemdende vuur. Ze zijn samengebracht als in een bizar visioen uit het onderbewustzijn", zegt kunsthandelaar Christophe Boon die het nieuws van de verkoop heeft bekendgemaakt.

In de periode dat René Magritte "L'Oracle" schilderde, was hij net terug uit Parijs, waar hij de surrealisten rond André Breton had leren kennen. Omdat hij nog steeds niet kon leven van zijn kunst, werkte hij op dat moment in Brussel samen met zijn broer Paul in hun reclamebureau Studio Dongo.

"Dit werk is de laatste 30 jaar in privébezit geweest. Het is vers op de markt, wat uitzonderlijk is voor Magritte ", zegt Boon nog. "Er is al interesse uit Amerika voor dit werk, maar we hopen uiteraard dat het in Belgie blijft. Er zijn hier enkele verzamelaars, die het misschien wel de moeite vinden om een werk van dit kaliber in ons land te houden."

BRAFA vindt plaats van 27 januari tot 4 februari in Tour & Taxis.

Meest gelezen