Lembeek krijgt groene long rond centrum

In het centrum van Lembeek bij Halle komt een nieuw natuurpark van bijna 8 hectare. Het park zal aansluiten bij het kasteelpark en wordt bijna volledig toegankelijk voor bezoekers.

Het kasteelpark van Lembeek wordt uitgebreid met een nieuw natuurpark. Het gaat om een gebied dat nog eigendom is van projectonwikkelaar Resolve. Stad Halle heeft dit terrein kunnen overkopen met de hulp van overheidssubsidies. Projectontwikkelaar Resolve koopt in de plaats een perceel van de Vlaamse Waterweg over. Op die manier wil Halle voorkomen dat de bedrijvenzone in Lembeek zich verder ontwikkelt in de richting van de dorpskern.

Een naam voor het nieuwe park is er nog niet. Je kan een suggestie sturen naar cos@halle.be.

Tegen 2020 zal het nieuwe park opengesteld worden voor publiek.

Meest gelezen