Mediahuis wil Nederlandse dochter TMG van de beurs halen

De Telegraaf Media Groep (TMG) wil zijn notering aan de beurs in Amsterdam beëindigen. Daartoe heeft Mediahuis, de nieuwe meerderheidsaandeelhouder, een verzoek ingediend bij beursbedrijf Euronext Amsterdam.

Het Belgische mediabedrijf nam vorige maand een belang van ruim 29 procent in TMG over van Talpa, het bedrijf van de Nederlandse televisieproducent John de Mol. Ook kocht Mediahuis op de beurs nog stukken bij, zodat het nu in totaal 98,5 procent in handen heeft. Om ook het restant te verwerven begint Mediahuis een wettelijke uitkoopprocedure.

"De beursexit biedt TMG rust en ruimte zodat we ons volledig kunnen richten op het uitvoeren van de toekomstplannen", aldus Marc Vangeel, de nieuwe, Belgische topman van TMG.

"Vanaf 2018 zal TMG volledig deel uitmaken van Mediahuis waardoor we ons voor de volle 100 procent kunnen richten op de verdere uitrol van het toekomstplan en de nieuwe koers voor TMG", voegt Gert Ysebaert, CEO van Mediahuis, toe.

Met de overname begin december van het belang van Talpa, was de biedstrijd rond TMG finaal afgerond. Eerder vorig jaar trok Mediahuis aan het langste eind, ten nadele van Talpa.

Telegraaf Media Groep is het moederbedrijf van onder meer de krant De Telegraaf. Mediahuis geeft in Vlaanderen onder andere de kranten De Standaard, Het Nieuwsblad, Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg uit. In Nederland heeft Mediahuis ook onder meer het NRC Handelsblad en De Limburger in handen.

Meest gelezen