Sabine Joosten

Mogelijk uitstel voor belastingvrij bijverdienen

Er dreigt twee tot drie maanden uitstel voor het maandelijks 500 euro belastingvrij bijverdienen dat de federale regering wil invoeren. Morgenvoormiddag roept de Franse gemeenschapscommissie van het Brussels parlement daar een belangenconflict tegen in.  

De Franse gemeenschapscommissie heeft verschillende bezwaren tegen het liberale voorstel van de federale regering om mensen maandelijks tot 500 euro te laten bijverdienen zonder daarop belast te worden.

De commissie zegt dat de federale regering geen overleg heeft gepleegd met de regio's die voor een groot deel bevoegd zijn voor het arbeidsbeleid.  De federale regering heeft  ook geen rekening gehouden met het negatief advies van zowel werkgevers als vakbonden. Bovendien heeft de Nationale Arbeidsraad gevraagd dat de regering vooraf een lijst zou maken van de activiteiten die onder de maatregel zouden vallen.

Door het inroepen van een belangenconflict wordt de invoering van de maatregel 60 dagen uitgesteld en komt de zaak op de tafel van het overlegcomité van de regeringen in ons land. Als die geen oplossing vinden, dan komt er nog een maand uitstel.

Meest gelezen