Video player inladen...

Storm eist twee mensenlevens in Nederland

In Nederland zijn bij de felle winterstorm vandaag twee mensen om het leven gekomen. De hele ochtend was code rood van kracht bij onze noorderburen. Dat had zware gevolgen voor het treinverkeer, maar ook fietsers en voetgangers moesten het ontgelden. Op straat was het opletten voor allerlei rondvliegende voorwerpen.

De twee dodelijke slachtoffers kwamen om door de wind. In Enschede viel een boom op een auto. De inzittende, een man van 62, heeft dat niet overleefd. In de buurt van Zwolle is een vrachtwagenchauffeur overleden, toen hij uit zijn truck stapte om een tak op te ruimen op de weg.  Een twee afgewaaide tak heeft de man geraakt op zijn hoofd.

De storm heeft grote gevolgen voor het verkeer in Nederland: alle treinverkeer is een urenlang gestaakt. Pas sinds 18 uur reden er geleidelijk opnieuw treinen. Fietsers en voetgangers probeerden zich staande te houden op straat. In de gemeente Stadskanaal in de provincie Groningen belandde een  bus in een kanaal door een rukwind. De enige passagier aan boord bleef ongedeerd: samen met de chauffeur kon de enige inzittende ontkomen via een ingeslagen ruit.   

De hele voormiddag was in nagenoeg heel Nederland code rood van kracht.   

Video player inladen...

Meest gelezen