Video player inladen...

Noodnummer 1722 is overbelast: bel lokale brandweer of gebruik e-loket

Het speciale noodnummer 1722 voor niet-dringende oproepen in verband met wateroverlast en/of stormschade is overbelast. Wie iets wil melden, kan contact opnemen met de plaatselijke brandweer of het e-loket gebruiken.  

Binnenlandse Zaken besliste gisteren om het noodnummer 1722 te activeren vanwege het voorspelde noodweer. Het noodnummer is sinds middernacht bereikbaar en is bedoeld voor niet-dringende oproepen in verband met wateroverlast en/of stormschade.

Het noodnummer is momenteel overbelast. Als je brandweerzone over een e-loket of rechtstreeks telefoonnummer beschikt, kan je daar terecht om een brandweerinterventie voor wateroverlast en/of stormschade aan te vragen.

De brandweer in Antwerpen heeft al een afzonderlijk callcenter opgericht: 03 338 13 38. Antwerpenaren kunnen niet-dringende stormschade ook online melden op het e-loket.

Voor dringende oproepen (levensbedreigende situaties) kan je terecht op het noodnummer 112.

Meest gelezen