Nultolerantie in centrum Merchtem

In het centrum van Merchtem zullen vanaf vandaag extra politiemensen, ook in burger, patrouilleren. Dinsdag werd er iemand van het gemeentepersoneel in elkaar geslagen aan de bushalte, en dat is niet het eerste incident.

Volgens burgemeester van Merchtem Eddie De Block zijn er de laatste weken wel vaker incidenten aan de bushalte aan de Varkensmarkt, maar wat er dinsdag gebeurde kan echt niet door de beugel zegt hij: "Begin deze week is iemand van de ambtenaren aan het gemeentehuis in elkaar geschopt. Hij wou tussenbeide komen in een ruzie met twee meisjes, maar op dat moment werd hij op de grond geduwd. Drie gasten van een jaar of 15 zijn dan op hem beginnen schoppen. De man is ernstig gekwetst en durft niet meer buiten komen."

"Dit tolereren wij niet"

Het zijn zo'n 10 tot 15 jongeren die de andere leerlingen en mensen aan de bushalte lastig vallen. "Het is al weken aan de gang dat leerlingen niet meer naar de bus durven gaan. Ze blijven zelfs langer in de 'studie' zodat de relschoppers weg zijn aan de bushalte. Dit tolereren we niet", zegt De Block. "Ik heb een afspraak met de politie dat er zeer streng zal opgetreden worden." De politie zal zowel in uniform en als in burger aanwezig zijn. De burgemeester wil de daders zo snel mogelijk identificeren. Eén van hen is intussen opgepakt en geschorst door zijn school.  

"Nultolerantie moet. Voor ik stop als burgemeester, wil ik dat Merchtem weer zo veilig wordt als toen ik begon", zegt de Block nog. 

Meest gelezen