Vatican Media

Pauselijke primeur: Franciscus zegent huwelijk in op 11.000 meter hoogte

Paus Franciscus heeft tijdens zijn reis in Latijns-Amerika voor een primeur gezorgd. Aan boord van een vliegtuig boven Chili heeft hij het huwelijk ingezegend tussen een steward en een stewardess. 

De paus was op weg van de Chileense hoofdstad Santiago naar Iquique in het noorden van het land, toen hij een korte katholieke trouwceremonie gaf voor Paula Podest Ruiz (39) en Carlos Ciuffardi Elorriga (41). Zij werken beide voor Latam, de grootste luchtvaartmaatschappij van Latijns-Amerika.

Burgerlijk getrouwd zijn ze al sinds 2010, en ze hebben ook twee kinderen. Maar een kerkelijk huwelijk kwam er nog niet, omdat het kerkje waar ze wilden trouwen verwoest werd door een aardbeving. De paus ging met plezier in op hun vraag om hen ook religieus in de echt te verbinden.  

Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.

De korte ceremonie vond plaats op 11.000 meter hoogte in het vliegtuig dat naast de paus en zijn gevolg ook tientallen journalisten vervoerde. De paus nam het bruidspaar apart voor de plechtigheid, samen met een getuige. Aan het einde tekenden bruid en bruidegom een certificaat dat de paus ondertekende met "Francesco".

Vatican Media

Meest gelezen